dissabte, 25 d’abril del 2015

TERRATRÈMOL AL NEPAL

Un fort terratrèmol ha sacsejat el Nepal avui. Les autoritats creuen que hi ha centenars de morts; de moment se'n han registrat 688 al mateix Nepal, 6 a l'Índia i 1 al Tíbet.
L'epicentre del sisme s'ha situat a 77 quilòmetres al nord-est de la capital nepalesa, Katmandú. L'hipocentre ha estat a més de 30 quilòmetres de profunditat.
El terratrèmol s'ha notat a la zona nord de l'Índia, en ciutats com Nova Delhi, Calcuta i, fins i tot, a la frontera amb el Pakistan.





A la capital del Nepal, Katmandú, s'han enfonsat diversos edificis.
La torre de Dharahara, del segle XIX, ha quedat totalment afectada i una cinquantena de persones hi han quedat atrapades.
Segons la televisió del Nepal, s'han pogut treure una dotzena de cossos de sota la runa de la torre.


A l'hospital de la capital hi han arribat molts ferits.
La gent il·lesa, però, espera asseguda als carrers les possibles rèpliques del sisme, de moment ja n'hi ha hagut 5, i quatre d'aquestes superiors als 5 graus.




El sisme també causa allaus a l'Himàlaia 

A l'Everest ja hi ha deu víctimes mortals comptabilitzades i un gran nombre de ferits que han estat traslladats fins el camp base per rebre els primers auxilis.

Dos espanyols han explicat per telèfon que l'allau ha sepultat diferents campaments on hi havia, en gran part, esportistes xinesos i japonesos.

Javier Camacho, que estava esperant al camp base per fer un cim, ha explicat que la situació és caòtica. Ens diu que els ferits reben l'assistència d'altres companys en un improvisat hotel de campanya, i que els metges tardaran a arribar perquè els helicòpters no hi poden accedir.



També hi hava a l'Himalàia Núria Picas i Ferran Latorre, que han sentit el terratrèmol des del camp base del Makalu. Afortunadament estan en bon estat.


Us deixo una entrevista feta per Regió7 a l'esportista catalana:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada