dimecres, 1 d’abril del 2015

FORATS NEGRES

Molts cops he sentit a parlar dels misteriosos forats negres, però mai m'han explicat què són realment.
És un tema, des del meu punt de vista, molt interessant, però també molt difícil, així que intentaré fer una síntesi de què són i us passaré un vídeo molt ben explicat.



·La majoria dels forats negres es formen quan les estrelles acaben el seu combustible, és a dir, l'hidrogen, i es queden sense llum.
Com a conseqüència aquesta es contrau i es forma una petita esfera de molta massa i diminut volum (la densitat és increïble).
·Per fer-nos una idea d'aquesta densitat, el vídeo ens explica que és com si comprimíssim la terra en una esfera de 5 cm de diàmetre i tingués la mateixa massa.
·Aquesta densitat és la causant de que tot el que entri en el seu camp de gravetat,que és altíssim, quedi atrapat, incloent la llum i estrelles properes.
·Com és lògic, es diuen forats negres perquè no es veuen.
·Es creu que quasi totes les galàxies contenen forats negres en el seu punt central.

Com he dit abans, la majoria del forats negres es formen seguint el procediment descrit, perquè els podríem classificar segons el seu origen:

-Forats negres primordials: Es van formar amb el Big Bang.
-Forats negres supermassius: Es formen amb les galàxies.
-Forats negres de massa solar: Quan una estrella es converteix en supernova i explota. El forat negre es el seu nucli, que cada vegada es va compactant més.





I ara, el vídeo, que espero que aclari les idees:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada