dissabte, 2 de maig del 2015

ACTUALITZACIÓ: Terratrèmol al Nepal.

Fa una setmana del terratrèmol al Nepal i el nombre de víctimes no para d'augmentar. 



·L'últim recompte oficial de morts ja supera els 6.600, i el de ferits prop de 14.000 (13.932). Tot i així, s'estima que el nombre real de víctimes està molt lluny d'aquesta xifra, ja que no es coneixen les dades de les zones rurals, i és on més mal es creu que ha fet.
·Les Nacions Unides estimen que durant els tres pròxims mesos són necessaris uns 415 milions de dòlars en ajuda d'urgència, dels quals ja se'n han rebut uns 22 milions.


·El portaveu del ministeri interior del Nepal ha assegurat que hi ha poques possibilitats de trobar supervivents sota la runa, perquè ja ha passat una setmana.

L'última persona rescatada coneguda és una dona de 24 anys alliberada dijous a la nit després d'haver estat 128 hores atrapada sota un edifici.

També dijous van rescatar a un noi de 15 anys: Pemba Lamba. Molta gent ja el coneix com "el nen miracle". Va estar cinc dies atrapat sota una bicicleta amb dos metres de runa per sobre. S'alimentava amb terrines de mantega i bevia l'aigua que se li escorria de la roba.



Aquests rescats s'afegeixen a altres:
Dimecres es va poder salvar un altre supervivent que va haver de beure's la seva orina. Un nadó de quatre mesos va ser rescatat diumenge i una nena d'11 anys va ser extreta de les ruïnes dimecres.

·Us mostro un seguit d'imatges i explicacions (en castellà) que ens expliquen les claus d'aquests sismes en la zona.



És una situació molt dura, i encara que cada país es preocupi per repatriar els seus ciutadans, penso que tots hauríem de pensar més en tota la gent del Nepal sense recursos que està patint.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada