dilluns, 25 de maig del 2015

COM ENS AFECTA LA MÚSICA?

No hi ha res com la música. A uns els agrada el pop, a altres al rock, a uns altres el folk i a uns quants més la música clàssica. Però, més enllà de les diferències entre els diferents estils, com ens afecta la música al cos?



S'han fet diferents estudis i s'ha demostrat que la música afecta a la química del cervell. La música que ens agrada fa que segreguem dopamina, una neurohormona alliberada per l'hipotàlem i que està relacionada amb el plaer.
També beneficia en processos d'aprenentatge, comportament, activitat motora, la son, l'humor, l'atenció...
Es per tot això que s'ha trobat què la música va bé en el tractament de pacients de parkinson, persones autistes i gent amb convulsions.

Quan escoltes música...

El teu cervell s'activa en diferents zones. Mireu aquests gràfics fets per la Universitat de Florida:




Quan toques música...

El teu cervell entra en uns poderosos procediments. Un estudi demostra que els nens que tenen una educació musical de 3 anys o més presenten un millor vocabulari, millors habilitats en el seu llenguatge no verbal, i distingeixen millor les similituds i diferències de formes i patrons.


Quan fas música en grup...



Un estudi molt interessant va trobar la resposta científica a la sensació de treball en equip i a les onades d'emoció que sentim quan cantem amb altres persones. I es que ens sincronitzem.
Es va demostrar que, per exemple, un cant a l'uníson fa que els cors dels cantants s'accelerin i es desaccelerin de forma simultània.



A més a més...

En altres estudis s'ha trobat que la música afecta al sistema immunològic, a causa del benestar i la caiguda dels nivells d'ansietat. De fet, es va trobar que escoltar música durant només 15 minuts podria augmentar els nivells d'una família de proteïnes associades amb la sang i la producció de plaquetes, la protecció cel·lular contra el SIDA, el càncer i altres malalties.


Si fem esport: Al escoltar música, aquesta pot ajudar-nos a confondre el nostre cervell i anular les senyals de fatiga.
De fet, es va descobrir que els ciclistes que escolten música requereixen un 7% menys d'oxigen per fer el mateix entrenament que els que ho fan en silenci.


Així que ja sabeu, comenceu a escoltar música, que és el millor que hi ha!

"Estic segur que la bona música la vida allarga" Jehudi Menuhin (1916-1999) Violinista i director d' orquestra.

"En realitat, si no fos per la música, hi hauria més raons per tornar-se boig" Piotr Ilich Chaikovski Compositor rus.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada