dimecres, 13 de maig del 2015

SABÍEU QUÈ...

 ·...si totes les estrelles de la Via Làctea tinguessin nom necessitaríem 4.000 anys per dir-les, suposant que en pronunciessim una per segon sense aturar-nos?


 ·...inclús anant a la velocitat de la Llum, tardaríem 2 milions d'anys per arribar a la nostra galàxia més propera: Andròmeda?





·...cada hora l'univers s'expandeix més de mil milions de quilòmetres en totes les direccions?



·...el risc que un meteorit colpeji a un ésser humà és d'una vegada cada 9.300 anys?





·...avui, dia 13 de Maig, se celebra el 127è aniversari del naixement d'Inge Lehmann?
Lehmann va ser una sismòloga danesa que el 1936 va argumentar que el nucli de la Terra no és una esfera única sinó que està constituït per un nucli intern sòlid que al seu torn està a l'interior del nucli líquid, més extern. El límit de separació entre aquestes dues zones s'anomena discontinuïtat de Lehmann.













·...Mart té bandera?
Sí, ho heu llegit bé; el planeta vermell té la seva pròpia bandera.
No és oficial en cap sentit legal, però ha estat aprovada per la "Mars Society" i per "The Planetary Society"; Fins i tot ha viatjat a l'espai, durant la missió espacial STS-103 amb el transbordador espacial Discovery carregada per l'astronauta John Mace.

La bandera representa la "futura història" de Mart.
Hi ha tres barres. La vermella simbolitza Mart en l'actualitat; i la verda i la blava les etapes en la possible terraformació de Mart.

La idea de fer una bandera va sorgir després d'una trilogia marciana de Kim Stanley Robinson: Mart Roig, Mart Verd, i Mart Blau.

Actualment oneja sobre la Flashline Mars Arctic Research Station (FMARS) en l'Illa Devon a Canadà.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada